RABLJENI BMW i3 IN ELEKTRIČNI SKIRO E-TWOW BOOSTER V IDEALNI PAR

RABLJENI BMW i3 IN ELEKTRIČNI SKIRO E-TWOW BOOSTER V IDEALNI PAR

Rabljeni BMW i3 in električni skiro E-TWOW Booster V predstavljata idealni par za dosego popolne električne mobilnosti:

Razmah električnih skirojev je poskrbel za zmajevanje z glavami ogromnega števila ljudi od tistih, ki se le bojijo za svoje otroke, do tistih, ki pišejo zakone v parlamentu. Zagotovo so le ti ulice naših mest prevzeli hitreje kot je kdorkoli pričakoval, za tem pa se skriva dober razlog – so pač praktični in neverjetno uporabni.

DSC_0020

Če še niste preizkusili vožnje po mestu mimo nepregledne kolone stoječe motorizirane pločevine to enostavno morate storiti. Hitrost s katero se lahko s takim skirojem prebijate skozi mesto je zato naravnost neverjetna, četudi se na pot odpravite v najbolj prometno obremenjenih urah. Morda boste rekli, da je kolo enako hitra in bolj ‘zelena’ rešitev mikro mobilnosti, pa vendar pozabljate, da kolesa ne moremo zložiti na velikost potovalne torbe in ga enostavno odnesti v 9. Nadstropje, kjer imamo pisarno, ali ga enostavno prevažati v prtljažniku majhnega avtomobilu. Ravno zato po našem mnenju predstavlja odlično prevozno sredstvo za tiste, ki živijo v mestih, z njim pa si lahko pomagajo tudi tisti, ki hodijo v Ljubljano zgolj v službo.

Hitrost s katero se lahko s takim skirojem prebijate skozi mesto je zato naravnost neverjetna.

V okolici večjih podjetij namreč vedno vlada boj za prosta parkirna mesta, kolona delavcev, ki se ob uri odpravijo domov pa je navidezno brez konca. Zakaj ne bi ob lepem vremenu torej parkirali na nekaterih izmed zastonj ali poceni parkirišč na obrobju Ljubljane ali katerega drugega mesta in se potem do službe enostavno odpeljali na električnem skiroju? Za take imamo še celo boljšo idejo – kombinacijo električnega avtomobila BMW i3 z električnim skirojem v prtljažniku.

DSC_0008

Na ta način lahko z električnim avtomobilom do maksimuma izkoristite (trenutno še vedno) brezplačne hitre polnilnice, saj imate v prtljažniku rešitev za tisti zadnji kilometer ali dva od najbližje polnilnice do vašega cilja. Tako se lahko celi čas vozite praktično zastonj, s čimer lahko prihranite ves denar, ki vam ga delodajalec plačuje za stroške prevoza na delovno mesto, obenem pa ne izgubljate časa v prometnih zastojih saj mimo gužve enostavno samo švignete.

Kako vemo? Ker smo zato, da bomo bolje razumeli prihodnost električne mobilnosti oba sami tudi kupili in ju vsak dan preizkušamo tudi v praksi. BMW i3 predstavlja verjetno najboljši mestni avtomobil, ki tudi po petih letih uporabe še ni izgubil prav nič svojega šarma in zmogljivosti. Dosega je za mestno in primestno življenje dovolj, zmogljivost pa bo osmešila tudi kakšnega prepotentneža v ‘resnejšem’ stroju.

66783365_1050940751762443_8271367444497432576_o

 

BMW i3 predstavlja verjetno najboljši mestni avtomobil.

Podrobnejšo analizo pet let starega električnega BMW i3 smo sicer že objavili tukaj (TEST BMW i3)  ugotovitve pa so izjemno vzpodbudne tudi za trg rabljenih električnih avtomobilov, ki jih sami uvažamo po naročilu. Naš ‘električni’ eksperiment je tako podal nekaj zelo uporabnih rezultatov, ki jih z veseljem delimo z vami in jih bomo tudi vnaprej.

Ostali članki:

TEST VOZILA BMW i3.

5 PLUSOV IN PREDNOSTI ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV

5 NAJBOLJ ZANIMIVIH ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV

PRIMERJAVA DIZEL, BENCIN, HIBRID ALI ELEKTRIKA

OSTALI BLOGI

NAŠA PONUDBA RABLJENIH VOZIL