POLITIKA ZASEBNOSTI

POLITIKA ZASEBNOSTI

Vaša zasebnost in varovanje vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembna naloga. Ta politika zasebnosti navaja , kako podjetje Do Avta d.o.o. zbira, uporablja, razkriva in varuje vaše osebne podatke na naši spletni strani. Kot posledica posodobitev in širitve naših storitev lahko pride do sprememb politike zasebnosti, zato prosimo, da jo ob morebitnem prenehanju in ponovnem pričetku uporabe naše spletne strani ponovno preverite. Z uporabo storitev in spletnih vsebin Do Avta d.o.o. se strinjate s pogoji te politike zasebnosti.

IZRAZI UPORABLJENI V POLITIKI ZASEBNOSTI

Osebni podatki so informacije, ki se nanašajo na določeno ali določljivo fizično osebo in omogočajo identifikacijo te osebe, neposredno ali posredno.

 

Upravljalec osebnih podatkov je pravna ali fizična oseba, organ ali organizacija, ki določa namene in načine obdelave osebnih podatkov ter je odgovoren za varstvo teh podatkov v skladu z zakonodajo o varstvu podatkov.

 

Administrator spletne strani je odgovorna oseba ali skupina, ki upravlja in vzdržuje spletno stran, vključno z urejanjem vsebin, dodajanjem funkcionalnosti ter zagotavljanjem delovanja in varnosti spletnega mesta.

UVOD

Upravljavec osebnih podatkov je podjetje Do Avta d.o.o., matična številka 6524427000. Obdelava vaših osebnih podatkov poteka v skladu s trenutno veljavno Politiko zasebnosti. Informacije o roku hranjena osebnih podatkov, namenu obdelovanja osebnih podatkov in druge informacije povezane z obdelavo osebnih podatkov lahko najdete v spodnjih členih.

KDO JE POOBLAŠČENA OSEBA ZA ZBIRANJE IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV?

Pooblaščena oseba za zbiranje in varstvo osebnih podatkov je Matej Lavrič, e-pošta: matej@doavta.si. Za vsa morebitna vprašanja v zvezi s politiko zasebnosti se obrnite nanj.

KDO LAHKO DOSTOPA DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

Vaše osebne podatke lahko pošljemo našim pogodbenim obdelovalcem, ki v našem imenu obdelujejo podatke. Z vsemi pogodbenimi obdelovalci imamo sklenjeno veljavno pogodbo za obdelovanje, ki opredeljuje zamen, za katerega se lahko obdeluje osebne podatke in pa metode in načine zagotavljanja varnosti osebnih podatkov s strani naših obdelovalcev. Osebne podatke v nekaterih primerih posredujemo tudi organizacijam, ki imajo za pridobivanje, obdelavo, posredovanje ali hranjenje osebnih podatkov podlago v veljavni zakonodaji ali vašo osebno privolitev. Vse organizacije so ustrezno certificirane za obdelavo in hranjenje takšnih podatkov, v skladu z nizom strogih pravil GDPR katere določa Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Vaših osebnih podatkov ne bomo razkrili tretjim osebam, razen v naslednjih primerih:

 

 • Našim poslovnim partnerjem in izvajalcem storitev, ki sodelujejo pri izpolnjevanju vaših naročil.
 • V primerih, ko to zahteva zakon ali sodna odredba.
 • Da bi zaščitili naše pravice, premoženje ali varnost ali pravice, premoženje ali varnost drugih.

KATERE PODATKE ZBIRAMO IN OBDELUJEMO?

Zbiramo le podatke, potrebne za zagotovitev storitev in izpolnitev namena za katerega so zbrani. Zbiramo vrsto različnih osebnih podatkov, vključno z:

Kontaktni obrazci

Vaše podatke, ki jih pošljete preko kontaktnih obrazcev na spletni strani hranimo v seznamu povpraševanj za potrebe naročanja izdelkov ali storitev. Vaših podatkov ne uporabljamo v namene oglaševanja ali analiz. Kontaktni obrazci vključujejo: Ime, priimek, e-pošta, telefonska številka, naslov.

Finančni podatki

Finančne podatke uporabljamo za obdelavo plačil, in jih ne uporabljamo za namene analiz.

Spletna trgovina

Med postopkom nakupa na naši spletni strani zbiramo naslednje podatke:

 

 • Ogledani izdelki
 • Lokacija, IP naslov in vrsto spletnega brskalnika (za predvidevanje časa in stroškov dostave)
 • Naslov dostave (za točne podatke pošiljanja)
 • Podatki o spletnem vedenju, vključno s piškotki.

Kdo ima dostop do podatkov iz spletne strani?

Do osebnih podatkov pridobljenih s spletne strani lahko dostopajo člani naše ekipe, ki imajo naziv administrator. Administratorji lahko dostopajo do:

 

 • Podatkov o naročilih (seznam izdelkov, zgodovina preteklih naročil, naslov za pošiljanje, itd.)
 • Podatkov o strankah (ime, priimek, naslov, e-poštni naslov, itd.)

 

Administratorji imajo dostop do teh podatkov z namenom izpolnjevanja naročil in povpraševanj in pa z namenom zagotavljanja pomoči strankam.

POLITIKA PIŠKOTKOV IN SLEDENJA

Naša spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije za izboljšanje uporabniške izkušnje. Ta politika piškotkov pojasnjuje, kako uporabljamo piškotke in kako lahko uporabniki nadzirajo njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo na vaši napravi, ko obiščete našo spletno stran. Piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni vaše dejanje in nastavitve (na primer podatki za prijavo, jezik, velikost pisave) za določeno obdobje, tako da jih ni treba vsakič znova vnašati, ko se vrnete na spletno stran.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

Uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

 

 • Nujni piškotki: Ti piškotki so bistveni za delovanje naše spletne strani. Brez njih ne bi mogli zagotoviti osnovnih funkcionalnosti, kot je košarica za nakup.
 • Analitični piškotki: Ti piškotki nam omogočajo spremljanje in analizo obiskov naše spletne strani ter izboljšanje njene uporabniške izkušnje.
 • Funkcionalni piškotki: Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbire (na primer uporabniško ime, jezik) za boljšo prilagoditev vaše izkušnje.
 • Oglasni piškotki: Ti piškotki se uporabljajo za prikaz ciljanih oglasov, ki so bolj relevantni za vas in vaše interese.
 • Sledilni piškotki tretjih oseb: Določene funkcionalnosti naše spletne strani, kot so vgrajeni video posnetki ali socialni vtičniki, lahko uporabljajo piškotke tretjih oseb. Te piškotke upravljajo in nadzorujejo tretje osebe, zato se sklicujemo na njihove politike piškotkov.

Uporaba piškotkov

Z uporabo naše spletne strani soglašate z uporabo piškotkov v skladu s to politiko. V nastavitvah vašega spletnega brskalnika lahko nadzirate ali izbrišete piškotke. Upoštevajte, da lahko onemogočanje ali izbris piškotkov vpliva na delovanje naše spletne strani in nekatere funkcionalnosti morda ne bodo delovale pravilno.

Spremembe politike piškotkov

Ta politika piškotkov je lahko predmet sprememb in posodobitev. Vse spremembe bodo objavljene na naši spletni strani, zato vas naprošamo, da jo redno preverjate.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za naslednje namene:

 

 • Obdelava naročil in dostava izdelkov ali storitev.
 • Komunikacija z vami v zvezi s potrditvami naročil, obvestili o spremembah in obvestili o promocijah.
 • Izvajanje storitev, kot sta uvoz in najemi vozil.
 • Upravljanje vašega računa in spremljanje zgodovine naročil.
 • Izboljšanje naših izdelkov in storitev.
 • Prilagajanje vaše izkušnje na naši spletni strani.
 • Zagotavljanje informacij o novostih in ponudbah našega podjetja.

VAROVANJE PODATKOV

Vzdržujemo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spreminjanjem ali uničenjem. Vaši podatki bodo shranjeni samo toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnitev namena, za katerega so bili zbrani ali pa do preklica vašega dovoljenja.

VAŠE PRAVICE

Zagotavljamo uresničevanje spodaj opredeljenih pravic brez nepotrebnega odlašanja. Kadar obstaja upravičen dvom, ki se nanaša na posameznikovo identiteto, zahtevamo dodatne informacije z namenom identifikacije osebe na katero se nanašajo osebni podatki.

 

V kolikor so zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki očitno neutemeljene ali pretirane, si podjetje Do Avta d.o.o. pridržuje pravico zaračunati administrativno delo ali pa zavrnitve ukrepanja v zvezi z zahtevami.

 

Osebe, katerih podatki so bili zbrani imajo pravico do:

 • Dostopa do podatkov
 • Popravka podatkov
 • Izbrisa podatkov
 • Omejitve obdelave
 • Prenosljivosti podatkov
 • Ugovora
 • Vložitve pritožbe v zvezi z obdelavo podatkov.

 

Prav tako lahko kadar koli prekličete svoje soglasje do uporabe osebnih podatkov.

KONTAKT

Za vprašanja, pripombe ali zahteve v zvezi z vašimi osebnimi podatki nas lahko kontaktirate na info@doavta.si. Naša ekipa bo z veseljem odgovorila na vaša vprašanja.

SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Ta politika zasebnosti je lahko predmet sprememb in posodobitev. Vse spremembe bodo objavljene na naši spletni strani, zato vas naprošamo, da jo redno preverjate.

Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna in v našem največjem interesu je, da jo zaščitimo.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in uporabo naših storitev.

končne določbe

Splošno

Z uporabo naše spletne strani in trgovine soglašate, da ste prebrali, razumeli in se v celoti strinjate z našo politiko zasebnosti.

V kolikor imate kakršna koli vprašanja ali pomisleke, vas prosimo da nas kontaktirate na elektronsko pošto info@doavta.si ali telefonsko številko 068 636 403.

Ta politika zasebnosti je podvržena zakonom Republike Slovenije in vsi morebitni spori se bodo reševali na pristojnem sodišču v Ljubljani. Če pristojno sodišče določi, da je kateri koli del te politike zasebnosti neizvršljiv, ostanejo vse druge določbe teh pogojev v polni veljavi in učinku.

Datum uveljavitve

Ta pregledan dokument politike zasebnosti je uveljavljen in uporabljen od 01.11.2023 dalje.

Imate vprašanjE?

Pokličite nas

070 659 101

Pišite nam

info@doavta.si

obiščite nas

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana