POGOSTA VPRAŠANJA

Dobrodošli v naši knjižnici pogostih odgovorov in vprašanj. Poskusili bomo v najboljši moči odgovoriti na vaša vprašanja.

iskanje vozil

Seveda. Svetujemo vam da nam povezavo do omenjenega vozila pošljete na e-poštni naslov. Za čim hitrejšo obdelavo povpraševanja vas naprošamo, da pokličete enega izmed naših komercialistov.

Seveda vam pri iskanju vozila lahko pomagamo. Za vsako stranko v našem lastno razvitem programu ustvarimo individualno povpraševanje z iskalnimi parametri preko katerega ekipa naših izkušenih komercialistov vsakodnevno išče vozila v vseh nam dosegljivim bazam. Posledično je naše iskanje širše in tudi učinkovitejše.

V kolikor interesantno vozilo samo najdete sami, ni bistvenih sprememb pri stroških uvoza. V kolikor pa hkrati vozilo tudi sami preverite in plačate lahko za vas uredimo vse nadaljnje postopke do registracije – v tem primeru tudi ustrezno znižamo strošek storitve, velja pa omeniti da na ta način tudi prevzamete odgovornost glede podatkov in informacij vozila. Več o tem si lahko preberete v ponudbi paketov za uvoz.

V posebnih primerih lahko za stranko vozilo poiščemu tudi v leasing hišah ali na dražbah. V tem primeru za razliko od klasičnega iskanja že pred začetkom iskanja zahtevamo predplačilo.

Možen je tudi nakup vozil iz tujine, ki so v lasti fizičnih oseb. Je pa potrebno omeniti, da gre v tem primeru za individualni dogovor. Stroški se lahko bolj razlikujejo, kot v primeru če se vozilo kupuje od preverjenega trgovca. Nakup vozila od fizične osebe je bolj tvegan in praviloma je potrebno za ustrezno preverbo opraviti več postopov kot sicer. Posledično pa je tudi večja časovna in finančna investicija v celoten proces.

V tem primeru vam z veseljem ponudimo splošno svetovanje v procesu samega nakupa. V kolikor pa se prodajalec najdenega vozila strinja, vam lahko ponudimo še dodaten pregled vozila v živo in mehanični delavnici.

POSTOPEK NAKUPA VOZILA

V povprečju proces uvoza traja od 2 do 4 tedne, seveda pa je v nekaterih primerih lahko proces hitrejši. Točno časovnico težko podamo, saj je čas uvoza v glavnini pogojen s pogoji dobavitelja kjer vozilo kupujemo, trajanjem prevoza ter trajanjem postopka DMV. Posledično vam lahko bolj točen rok podamo šele na dotičnem aktualnem primeru, ko so na voljo manjkajoče dodatne informacije.

Ponujamo tako odkup kot tudi komisijsko prodajo vašega vozila. Za obe možnosti imamo svoje interne kriterije katerim morajo ustrezati vozila, da se omogoči odkup oz. komisijsko prodajo. Za več informacij in nadaljnji pogovor pa se obrnite na enega izmed naših komercialistov.

DMV je davek na motorna vozila, ekološki davek, ki se ga plača ob prvi registraciji vozila na območju Republike Slovenije. Za vsako na novo uvoženo vozilo je potrebno opraviti postopek odmere davka na motorna vozila.

Sodelujemo le z izbranimi in preverjenimi trgovci vozil, zato ste lahko prepričani v točnost podatkov in opisano stanje vozila. Vsak dobavitelj nas mora pred nakupom prepričati z ustreznimi dejstvi in dokazi. V kolikor ne dobimo ustreznih dokazil od nakupa tudi odstopimo.

V primeru uvoza kupnino praviloma plačate nam, mi pa uredimo vse v zvezi z uvozom, od nakupa do registracije. Izjema so uvozi vozila direktno na fizično osebo zaradi boljših pogojev nakupa – takrat po preverbi dobavitelja in vozila nakažete kupnino direktno dobavitelju v tujino preko pogodbe.

Vsa vozila ki jih uvozimo so transportirana preko preverjenih izvajalcev, urejeno pa je tudi ustrezno zavarovanje v primeru nastalih poškodb med transportom. Stremimo k čim bolj kvalitetni in ne najcenejši storitvi prevoza.

V kolikor bi prišlo do odstopanja dejanskega stanja ali informacij vozila z predhodno dogovorjenimi, vedno najdemo rešitev in pomagamo po naših najboljših močeh. V teh situacijah je možno doseči sorazmerno odškodnino, plačilo nastalih dodatnih stroškov ali v skrajnem primeru tudi vračilo vozila dobavitelju. Vsako situacijo obravnavamo resno, jo preučimo in najdemo optimalno rešitev v najkrajšem možnem času. V teh primerih prevzamemo vso komunikacijo in vso dodatno delo povezano z reševanjem nastale situacije. Že pred samim nakupom pa se zaradi zagotovitve idealnega razpleta vsako vozilo korektno preveri s serijo ustaljenih postopkov. 

Za vsako vozilo, ki ga za uvozimo in prodamo končni stranki, nudimo tako garancijo kot podaljšano jamstvo. V kolikor se po nakupu pojavi okvara, nas pokličite in sporočite nastalo situacijo. Naše osebje vam bo svetovalo kaj storiti. Vsako situacijo obravnavamo resno, jo preučimo in najdemo optimalno rešitev v najkrajšem možnem času. V primerih uveljavljanja garancije prevzamemo vso komunikacijo in vso dodatno delo povezano z reševanjem nastale situacije. Obstaja tudi možnost dogovora za nadomestno vozilo za čas trajanja popravila. V primerih uveljavljanja jamstva vam lahko svetujemo, popravila sama pa se izvedejo pri zunanjih izvajalcih – pooblaščene in preverjene mehanične delavnice v Sloveniji, ki so del servisne mreže ponudnika jamstva. Tudi če gre za okvare izven dogovorjenih garancijskih ali jamstvenih rokov, smo vam pripravljeni v največji meri pomagati in svetovati pri nastali situaciji. Pokličite nas in sporočite vašo nastalo situacijo.

V kolikor imate dodatne individualne želje pri uvozu vozila, nam jih prosim sporočite in potrudili se bomo, da vašim željam ustrežemo.

Vsa vozila iz zaloge imajo že opravljen postopek homologacije in so pripravljena na registracijo, tako da je prepis vozila na vaše ime možen takoj ob plačilu avtomobila. V primeru financiranja traja postopek od enega do nekaj dni, odvisno od vaše situacije in izbire leasing hiše.

Vsa vozila iz zaloge imajo že opravljen postopek homologacije in so pripravljena na registracijo, tako da je prepis vozila na vaše ime možen takoj ob plačilu avtomobila. V primeru financiranja traja postopek od enega do nekaj dni, odvisno od vaše situacije in izbire leasing hiše.

Za vsako vozilo, ki ga prodamo končni stranki nudimo tako garancijo kot podaljšano jamstvo. V kolikor se po nakupu pojavi okvara, nas pokličite in sporočite nastalo situacijo. Naše osebje vam bo svetovalo kaj storiti. Vsako situacijo obravnavamo resno, jo preučimo in najdemo optimalno rešitev v najkrajšem možnem času. V primerih uveljavljanja garancije prevzamemo vso komunikacijo in vso dodatno delo povezano z reševanjem nastale situacije. Zagotovljeno je tudi nadomestno vozilo za čas trajanja popravila. V primerih uveljavljanja jamstva vam lahko svetujemo, popravila sama pa se izvedejo pri zunanjih izvajalcih – pooblaščene in preverjene mehanične delavnice v Sloveniji, ki so del servisne mreže ponudnika jamstva. Tudi če gre za okvare izven dogovorjenih garancijskih ali jamstvenih rokov, smo vam pripravljeni v največji meri pomagati in svetovati pri nastali situaciji. Pokličite nas in sporočite vašo nastalo situacijo.

Rezervacija vozil iz zaloge je možna ob plačilu avansa ali ob posebnem dogovoru s prodajnim osebjem.

Vsa vozila na zalogi so pred prodajo preverjena, pregledana in opravljena je testna vožnja. Vozila so pred prodajo pripravljena na končnega kupca in imajo garancijo. Za vozila iz zaloge praviloma ne omogočamo testnih voženj razen ob posebnem dogovoru s prodajnim osebjem. Vsakemu pa na željo omogočimo kratko vožnjo po industrijski coni v kateri se nahaja naše podjetje (omejitev 50km/h).

Predhodna najava za ogled vozila je zelo zaželena. Rezervirane termine obravnavamo prednostno. Svetujemo vam da en dan pred ogledom oz. kolikor hitro je le mogoče, pokličete naše osebje in rezervirate svoj termin. Ob povečani količini dela se tako lažje organiziramo in vam ob prihodu ponudimo čim hitrejšo in optimalno storitev.

Zavarovanje za vozilo je možno urediti tudi pri nas, saj sodelujemo z vsemi glavnimi ponudniki avtomobilskih zavarovanj, preko katerih lahko za vas pridobimo konkurenčno ponudbo. Ponujamo tudi možnost prenosa zavarovalne bonitete z vaše obstoječe zavarovalne police. V primeru da še nimate lastnega zavarovalnega bonusa, se vam lahko ponudi komercialni popust pri ponudniku kjer boste sklenili zavarovanje.

Ko so pripravljeni vsi dokumenti za registracijo se z našo prodajno ekipo dogovorite za termin. Ob dogovorjenem terminu lahko registracijo opravite v lastni režiji oziroma se s članom našega osebja odpeljete na registracijsko enoto in opravite vse potrebno. Za zagotovitev čim hitrejšega postopka vam svetujemo, da si zavarovanje za vozilo opravite predčasno.

Seveda, v kolikor bi kasneje vaše vozilo želeli zamenjati z drugim, obstaja možnost odkupa vozila ali komisijske prodaje. V času lastništva je le potrebno poskrbeti za primerno vzdrževanje. Nadaljnjim kupcem vašega vozila želimo, tako kot vam, ponuditi preverjeno in vzdrževano vozilo. V primeru odkupa ali komisijske prodaje imamo svoje kriterije oz. standard katerim mora vsako vozilo ustrezati.

Kvaliteta in transparentnost

Pri podjetju Do Avta se ne trudimo biti najcenejši temveč najboljši ponudnik storitev uvoza in prodaje vozil. Imamo vrhunsko usposobljeno ekipo, ki strankam ponuja podporo tako pred, med in tudi po nakupu. Poskrbimo tudi za redno izobraževanje osebja, da ostanemo na tekočem z novostmi. Vsa vozila pred nakupom / prodajo so korektno preverjena in pregledana. Vsako vozilo mora pred nakupom prestati serijo postopkov, prav tako pa pridobimo vse potrebne dokaze in dokumentacijo, da smo lahko prepričani v želeno in iskano vozilo. V kolikor vozilo ne prestane našega pregleda, ga enostavno ne kupimo. Stojimo za našim delom in prav tako smo za vsako vozilo pripravljeni ponuditi garancijo. Vedno smo pripravljeni poskrbeti, da se stranka počuti varno in lagodno

Med postopkom uvoza ste popolnoma varni. Vozila kupujemo le od preverjenih prodajalcev. Pred nakupom mora vozilo vedno prestati serijo postopkov preverbe in pregleda. V kolikor ugotovimo neprimerne informacije ali kakorkoli nismo dovolj prepričani v samo vozilo, se postopek nakupa vozila enostavno prekine in iščemo naslednje primerno vozilo. Pred plačilom vam tudi transparentno ponudimo vse potrebne informacije in podatke od vozila katerega kupujemo. V času transporta so vozila zavarovana. V kolikor pa se le znajdemo pred kakšnim izzivom, bo naša izkušena ekipa našla primerno rešitev v najkrajšem možnem času.

Kvaliteto in transparentnost pri nakupu zagotovimo s tem, da vozila v prvi vrsti kupujemo le od preverjenih prodajalcev. Za vsako vozilo se pred nakupom opravi več telefonskih razgovorov, zahteva dodatne pisne in ustne izjave, pridobi dodatne slike in drugo dokumentacijo s katero pridobimo potrditve za vse želene informacije / podatke. Po potrebi opravimo tudi pregled vozila na licu mesta ali izvedemo druge dodatne postopke. Prodajalec nas mora prepričati in dokazati / priskrbeti vse zahtevano, v nasprotnem primeru izvedemo dodatne postopke pregleda ali po potrebi nakup odpovemo.

Pred plačilom vozila boste prejeli ponudbo z vsemi osnovnimi informacijami, dodatne informacije, slike / videe, pogodbo / predračun in druge dokumente iz katerih bodo razvidne vse potrebne informacije in stanje vozila. Vsekakor boste pred plačilom seznanjeni z vsemi potrebnimi informacijami.

V kolikor gre za nakup vozila pri našem preverjenem trgovcu, vozila na licu mesta ne preverimo zavoljo prihranka na času in stroškov. Ne glede na to pa lahko zaradi medsebojnega zaupanja z dobaviteljem uspešno poskrbimo za zagotovitev vseh potrebnih informacij tudi na daljavo. V kolikor pa gre za nakup vozila od nepreverjenega trgovca ali da je zaradi drugih okoliščin smiseln osebni pregled, bomo ob posebnem dogovoru organizirali osebni pregled na licu mesta in/ali druge postopke.

Vsa vozila na zalogi so pred prodajo skrbno očiščena, preverjena, pregledana in opravljena je testna vožnja. Vozila so pred prodajo pripravljena na končnega kupca. Poskrbimo za točnost podatkov, kot tudi optimalno mehansko in optično stanje vozila. Stojimo za našim delom in za vsako prodano vozilo ponudimo garancijo in podaljšano jamstvo. Našim strankam nudimo podporo in pomoč pred, med in tudi po nakupu.

Z veseljem vam pomagamo tudi z podporo po nakupu, ali gre samo za nasvet ali pa za dodatno storitev kot je servisiranje vozila. V vsakem primeru smo veseli vašega klica in vam bomo skušali pomagati. Pokličite nas in predstavite vašo situacijo.

REKLAMACIJA, GARANCIJA IN JAMSTVO

Pri nakupu vozila iz uvoza boste prejeli garancijo in podaljšano jamstvo. Obstaja tudi možnost podaljšanja tovarniške garancije in sklenitve tovarniškega jamstva. V kolikor bo garancija ali jamstvo zaradi prevelike starosti, kilometrine ali drugega faktorja izključeno, boste o tem seveda obveščeni pred nakupom. Prav tako boste pred nakupom obveščeni kakšni pogoji garancije in jamstva so vključeni na vozilo ob  nakupu.

V kolikor pri nakupu prejmete slovenski produkt garancije ali jamstva iz naše strani, se le to uveljavi brez težav. V primeru tujih produktov garancije ali jamstva, ki jih prejmete s strani dobavitelja praviloma velja enako pravilo. V kolikor pri izbranem vozilu uveljavljanje garancije ali jamstva v naši državi ne bo mogoče, vas bomo o tem obvestili pred nakupom.

Pri nakupu vozila iz zaloge boste prejeli garancijo in podaljšano jamstvo. Obstaja tudi možnost podaljšanja tovarniške garancije in sklenitve tovarniškega jamstva. Pred nakupom boste obveščeni kakšni pogoji garancije in jamstva so vključeni na vozilo ob nakupu. Predstavili bomo tudi morebitne dodatne možnosti zakupa garancije in jamstva.

Jamstvo lahko na kratko opišemo kot garancijo z bolj omejenim obsegom kritja. Nova vozila imajo pripadajočo tovarniško garancijo. Pred iztekom le te je v določenih primerih možno tovarniško garancijo še podaljšati, v nasprotnem primeru je možno na vozilo skleniti jamstvo. Garancija ima v grobem rečeno vsesplošno kritje, jamstvo pa zaradi starosti in/ali večje kilometrine vozila krije manjši obseg komponent kot garancija. Obstajajo različni ponudniki in produkti jamstev. Glede na izbrano vozilo vam bomo svetovali kateri produkt je za vas optimalen ter tudi predstavili obseg/vsebino kritja in pogoje uveljavljanja jamstva.

Za vsako vozilo, ki ga prodamo končni stranki nudimo tako garancijo kot podaljšano jamstvo. V kolikor se po nakupu pojavi okvara, nas pokličite in sporočite nastalo situacijo. Naše osebje vam bo svetovalo kaj storiti. Vsako situacijo obravnavamo resno, jo preučimo in najdemo optimalno rešitev v najkrajšem možnem času. V primerih uveljavljanja garancije prevzamemo vso komunikacijo in vso dodatno delo povezano z reševanjem nastale situacije. Obstaja tudi možnost dogovora za nadomestno vozilo za čas trajanja popravila. V primerih uveljavljanja jamstva vam lahko svetujemo, popravila sama pa se izvedejo pri zunanjih izvajalcih – pooblaščene in preverjene mehanične delavnice v Sloveniji, ki so del servisne mreže ponudnika jamstva. Tudi če gre za okvare izven dogovorjenih garancijskih ali jamstvenih rokov, smo vam pripravljeni v največji meri pomagati in svetovati pri nastali situaciji. Pokličite nas in sporočite vašo nastalo situacijo.

V kolikor se po nakupu pojavi okvara, nas pokličite in sporočite nastalo situacijo.  Vozilo nam dostavite in ga prevzamete, ko so napake na vozilu odpravljene. Vsako situacijo obravnavamo resno, jo preučimo in najdemo optimalno rešitev v najkrajšem možnem času. V primerih uveljavljanja garancije prevzamemo vso komunikacijo in vso dodatno delo povezano z reševanjem nastale situacije. Obstaja tudi možnost dogovora za zagotovitev nadomestnega vozila za čas trajanja popravila.

V kolikor se na vozilu pojavi napaka bo najhitrejša pot, če se obrnete neposredno na številko za škodne primere ponudnika jamstva. Pri prevzemu vozila boste prejeli dokumentacijo na kateri bo ta številka napisana. Napotili vas bodo v ustrezno mehanično delavnico na diagnostiko, nato pa sporočili ugotovljeno ter podali možnosti popravila. Brez težav se lahko obrnete tudi na nas in vam pomagamo s svetovanjem, popravila sama pa se izvedejo pri zunanjih izvajalcih – pooblaščene in preverjene mehanične delavnice v Sloveniji, ki so del servisne mreže ponudnika jamstva.

V primeru uveljavljanja garancije obstaja možnost zagotovila nadomestnega vozila. Pri nakupu vozila iz zaloge je nadomestno vozilo praviloma vključeno, v primeru uvoza pa le to zavisi od izbranega paketa uvoza oz. končnega dogovora.

V primeru uveljavljanja jamstva nadomestno vozilo ni vključeno. Ponujamo možnost dogovora zagotovitve nadomestnega vozila ob posebnem dogovoru oz. proti doplačilu. Prav tako pa obstaja možnost klasičnega najema vozila (oglej si ponudbo).

Z veseljem vam pomagamo tudi z morebitnimi težavami, ki nastanejo po izteku garancijskega ali jamstvenega roka. Lahko vam ponudimo svetovanje in pomagamo najti optimalnega izvajalca za rešitev neljube situacije.

Financiranje

Tako kot nakup vozila iz zaloge, lahko tudi nakup vozila iz uvoza opravite v obliki financiranja. Naša prodajna ekipa vam lahko priskrbi konkurenčne ponudbe po vaših željah. Sodelujemo z različnimi ponudniki financiranja in smo pri tem maksimalno prilagodljivi.

Ponujamo možnosti financiranja s strani različnih ponudnikov, bodisi financiranje v obliki leasinga ali kredita. Ponujamo tudi različne oblike leasinga, od »klasičnega« finančnega leasinga do drugih opcij po individualnem dogovoru. Obrnite se na našo prodajno ekipo in z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri optimalnega financiranja glede na vašo dano situacijo.

Fizične osebe morate za ureditev financiranja priskrbeti naslednje:

 1. Osebni dokument, davčno številko, podatek o številki TRR
 2. Zadnje 3 plačilne liste ali zadnje 3 bančne izpiske
 3. Izpolnjena vloga za financiranje (za vlogo zaprosite pri Do Avta)

Pravne osebe morate za ureditev financiranja priskrbeti naslednje:

 1. Osebni dokument zakonitega zastopnika
 2. Kopija kartona deponiranih podpisov
 3. Bilanca stanja in izkaz uspeha za zadnjo leto ali zadnji dve leti poslovanja
 4. Izpolnjena vloga za financiranje (za vlogo zaprosite pri Do Avta)

Samostojni podjetniki morate za ureditev financiranja priskrbeti naslednje:

 1. Osebni dokument, davčno številko, podatek o številki TRR
 2. Kopija kartona deponiranih podpisov
 3. Bilanca stanja in izkaz uspeha za zadnji dve leti poslovanja
 4. Bančni izpisek o prometu na TRR / poslovnem računu za zadnjih 12 mesecev
 5. Izpolnjena vloga za financiranje (za vlogo zaprosite pri Do Avta)

Kmetovalci morate za ureditev financiranja priskrbeti naslednje:

 1. Osebni dokument, davčno številko, podatek o številki TRR
 2. Kopija odločbe o statusu kmeta ali potrdilo o subvenciji
 3. Bančni izpisek o prometu na TRR / poslovnem računu za zadnjih 12 mesecev
 4. Kopija obvestila o katastrskem dohodku ali prihodkih od prodaje izdelkov ali ZK izpisek
 5. Izpolnjena vloga za financiranje (za vlogo zaprosite pri Do Avta)

V primeru uvoza vozila je cenejša oblika nakupa v obliki enkratnega plačila katerega izvršite iz vašega TRR. V tem primeru ste vi lastnik in uporabnik vozila. Na ta način se izognete proviziji pri obročnem plačevanju, kot tudi prihranite na stroških uvoza. V določenih primerih na tak način uvoza tudi dobite boljše pogoje nakupa pri dobavitelju.

Glavna prednost financiranja je, da se celoten znesek kupnine praviloma razdeli na plačilo začetnega pologa in nato dogovorjeno število obrokov. V mnogih situacijah je to tudi strateška poteza, saj niste dejanski lastnik vozila, temveč samo uporabnik. Posledično ste lahko upravičeni do določene socialne pomoči.

FAQ H1
Še vedno niste našli odgovora na svoje vprašanje?
Nič hudega! Kontaktirajte nas in z veseljem vam pomagamo.

Imate več vprašanj?

Pokličite nas

070 659 101

Pišite nam

info@doavta.si

obiščite nas

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana