NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Volvo XC60

NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Volvo XC60

Najpopularnejši rabljeni avtomobili: Volvo XC60!

Da bi vam karseda približali nakup rabljenega avtomobila, smo se odločili narediti serijo člankov, z opisi, prednostmi, slabostmi in našimi priporočili najbolj iskanih avtomobilov, oziroma avtomobilov, s katerimi se pri uvozu po naročilu največ srečujemo. Eden izmed takšnih je ravno Volvo XC60, ki v zadnjem letu ali dveh pri nas doživlja pravi razcvet.

Volvo XC60

Volvo XC60 v švedski ponudbi predstavlja srednje velikega SUV-a, ki tako kot vsi ostali modeli, daje največji poudarek na varnost. Tako prva, kot tudi druga generacija to dokazujeta z najvišjimi možnimi ocenami na EuroNCAP varnostnih testiranjih, kar ju skupaj z zadovoljivo prostornostjo naredi popolno izbiro za družine z majhnimi otroki. 

sdr

Notranjost vozila Volvo XC60

Eden izmed takšnih je ravno Volvo XC60, ki v zadnjem letu ali dveh pri nas doživlja pravi razcvet.

Čeprav je leta 2017 na trg že prišla druga generacija modela XC60, pa se pri nas vseeno največ srečujemo s prenovljenimi modeli prve generacije, torej od letnika 2014 do konca proizvodnje leta 2017. Prvo generacijo odlikuje razmeroma ugodna cena, zanesljivost, udobje in prostornost, dočim pri drugi generaciji v ospredje stopi predvsem moderen in izjemno privlačen dizajn. Ker besedi Volvo in zanesljivost že pregovorno gresta z roko v roki, še posebej pri prvi generaciji ni zaznati večjih okvar. Pri nekaterih vozilih opremljenih s turbo bencinskim motorjem prihaja do odpovedi napenjalca zobatega jermena, kar lahko vodi do težke okvare motorja, obenem pa se elektroniki včasih rado nekoliko ‘zmeša’, saj prižge kakšno opozorilno lučko, pa ni z avtomobilom dejansko nič narobe. Pri dizelskih motorjih se ob pretežno mestni vožnji lahko pojavijo težave, ki pestijo vse moderne turbo dizelske motorje. Zapacani filtri trdih delcev in umazani EGR ventili niso za modernega ‘dizla’ nič nevsakdanjega, v primeru ročnega menjalnika pa se lahko pojavi tudi potreba po menjavi dvomasnega vztrajnika. Vsi vpoklici na modelu XC60 so bili tako kot vse večje težave odpravljeni pred prenovo oziroma t.i. faceliftom leta 2014, kar pomeni, da z avtomobilom kasnejšega letnika prve generacije res ne morete zgrešiti.  Druga generacija je trenutno na trgu še premalo časa, da bi lahko podali kakšno resno poročilo o zanesljivosti, obenem pa so tudi ti avtomobili še praktično vsi v tovarniški garanciji, zato je strah odveč.

dav

VOLVO XC60

Prvo generacijo odlikuje razmeroma ugodna cena, zanesljivost, udobje in prostornost, dočim pri drugi generaciji v ospredje stopi predvsem moderen in izjemno privlačen dizajn.

Za najboljšo izkušnjo in mešanico zmogljivosti, varčnosti in zanesljivosti vam priporočamo različico D4 po prenovi, ki za pogon uporablja 2.0 litrski dizelski štirivaljnik s 190 konjskimi močmi in 400 Nm navora, različico z isto oznako pa vam priporočamo tudi v drugi generaciji. Če si želite nekoliko zanimivejši paket opreme pri prvi generaciji, si morda oglejte paket Ocean Race, ki z vizualnimi dodatki popestri tako zunanjost, kot tudi notranjost sicer precej konzervativno oblikovanega avtomobila. 

sdr

Volvo XC60

Odsvetujemo predvsem zastarele dizelske motorje, ki so bili vgrajeni pred prenovo leta 2014. Novejši so bolj zanesljivi z manj znanimi problemi, obenem pa so tudi mnogo varčnejši in posledično v zrak spustijo manj škodljivih plinov, kar se vam bo poznalo pri uvozu avtomobila po naročilu. 

Zanimivost: Volvo XC60 je bil ob izidu leta 2008 eden izmed samo treh avtomobilov na svetu, ki so na testih EuroNCAP prejeli vse možne točke.

PREBERITE ŠE:

ENKRATNO PLAČILO ALI FINANCIRANJE?

ALI SO DIZLI ŽE ZA ODPIS?

KDAJ ZAMENJATI PNEVMATIKE?

PRIMERJAVA DIZEL, BENCIN, HIBRID ALI ELEKTRIKA?

ODDAJTE POVPRAŠEVANJE

PONUDBA RABLJENIH VOZIL