NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Novi Volvo XC90

NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Novi Volvo XC90

Najpopularnejši rabljeni avtomobili: Novi Volvo XC90

Da bi vam karseda približali nakup rabljenega avtomobila, smo se odločili narediti serijo člankov, z opisi, prednostmi, slabostmi in našimi priporočili najbolj iskanih avtomobilov, oziroma avtomobilov, s katerimi se pri uvozu po naročilu največ srečujemo. Eden izmed takšnih je ravno Volvo XC90.

Volvo XC90.


Največji in hkrati tudi najbolj luksuzen švedski SUV.

Volvo XC90 je največji in hkrati tudi najbolj luksuzen švedski SUV, prvič pa je bil predstavljen že leta 2002. Od takrat sta se zamenjali le dve generaciji, saj je prva, vključno z večimi prenovami, na trgu vztrajala kar 13 let.

V prvi generaciji je Volvo XC90 največ stavil na varnost, saj je bil večkrat spoznan za enega najvarnejših avtomobilov na svetu, poleg tega pa so bili avtomobili poznani tudi po svoji zanesljivosti. Druga generacija, s katero se pri uvozu avtomobilov po naročilu tudi največ srečujemo, pa je na trg prišla po tem, ko je švedsko znamko Volvo Cars kupilo kitajsko podjetje Geely. XC90 je bil tako skupaj z novima generacijama modelov V90 in S90 eden prvih avtomobilov, ki so na trg prišli po prevzemu, kar se avtomobilu tudi pozna, saj se je znamka Volvo povsem transformirala. Čeprav je varnost še vedno na zelo visokem nivoju, pa so tokrat bolj usmerjeni v luksuz in ekonomičnost, ravno XC90 pa je ultimativni prikaz tega švedsko-kitajskega luksuza.

Morda je pomemben podatek, da je večina teh manjših napak prisotnih na avtomobilih letnika 2015 in 2016 zato priporočamo, da v kolikor razmišljate o uvozu druge generacije Volva XC90, raje razmišljajte o letniku 2017 in naprej.

Če je bila prva generacija znana po svoji zanesljivosti, pa so pri drugi na račun luksuza in tipičnega zmanjševanja stroškov malo popustili. Eden izmed znanih problemov na 2.0 litrskem dizlu je, da se slednji lahko spontano vname. Plastični sesalni kolektor se namreč lahko stopi in v najslabšem primeru tudi zagori. Rešitve trenutno še nimajo, zato le svarijo, da pazite na čudne vonjave iz prednjega konca avtomobila. Znanih je še več manjših problemov od elektronike do napokanih cevi za dovod goriva ter hladilne tekočine, zato tudi ni čudno, da se na raziskavah o zanesljivosti, XC90 ponavadi uvrsti bolj v sredino, kot na vrh. Morda je pomemben podatek, da je večina teh manjših napak prisotnih na avtomobilih letnika 2015 in 2016 zato priporočamo, da v kolikor razmišljate o uvozu druge generacije Volva XC90, raje razmišljajte o letniku 2017 in naprej.

Motorji avtomobila XC90.

Kakorkoli že Volvo XC90 za svojo ceno še vedno ponuja zelo veliko, cene rabljenih pa so postale precej ugodne. Nič čudnega, da se pri uvozu vozil po naročilu z njim toliko srečujemo!

Že zaradi same mase vozila bi priporočali različico D5 AWD, ki vozniku ponuja 225 konjskih moči in 470 Nm maksimalnega navora, v primeru, da niste preveč velik ljubitelj plinskega olja, pa vsaj različico T6 AWD. Ta vozniku sicer ponuja precej zajetnejših 320 konjskih moči, a je maksimalni navor vseeno 70 Nm manjši od najmočnejše dizelske različice, le tega pa boste pri polno natovorjenem avtomobilu še kako potrebovali. Kakorkoli že Volvo XC90 za svojo ceno še vedno ponuja zelo veliko, cene rabljenih pa so postale precej ugodne. Nič čudnega, da se pri uvozu vozil po naročilu z njim toliko srečujemo!

Zanimivost: Ste vedeli, da so prav vsi motorji, tako bencinski, kot tudi dizelski v novem Volvu XC90 prostornine le dveh litrov, avtomobil pa tehta med 2.050 in 2.400 kilogrami?

PREBERITE ŠE:

NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Volkswagen Passat

NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Škoda Superb

KAKO SE PO NOVEM PRI UVOZU AVTOMOBILA RAČUA DAVEK NA MOTORNA VOZILA?

PONUDBA RABLJENIH VOZIL

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

 

 

About the Author