NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Ford Mondeo

NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Ford Mondeo

Najpopularnejši rabljeni avtomobili: Ford Mondeo

Da bi vam karseda približali nakup rabljenega avtomobila, smo se odločili narediti serijo člankov, z opisi, prednostmi, slabostmi in našimi priporočili najbolj iskanih avtomobilov, oziroma avtomobilov, s katerimi se pri uvozu po naročilu največ srečujemo. Eden izmed takšnih je tudi Ford mondeo, ki s svojim dinamičnim karakterjem velja za dostojno alternativo VW Passatu ali Škodi Superb.

 

FORD MONDEO

sdr

Ford Mondeo – notranjost

Velik družinski avtomobil

Ford Mondeo je velik družinski avtomobil, ki je bil prvič predstavljen že leta 1992. Od takrat se je zamenjalo že pet generacij, mi pa se pri uvozu vozil po naročilu skoraj izključno srečujemo ravno s to zadnjo generacijo, ki je na cesti že vse od leta 2014. V osnovi je Mondeo limuzina, vendar je med kupci morda še bolj priljubljena njegova karavanska različica. V tem segmentu ga od ostalih ločijo predvsem presenetljivo dobre vozne lastnosti, ki veljajo za najboljše v segmentu med vozili s pogonom na prednji kolesni par. Poleg tega Mondea odlikuje še prostorna kabina in relativno ugodno vzdrževanje, morda pa vseeno velja poudariti, da materiali v notranjosti niso ravno na ravni nemških tekmecev.

4 (1)

V tem segmentu ga od ostalih ločijo predvsem presenetljivo dobre vozne lastnosti, ki veljajo za najboljše v segmentu med vozili s pogonom na prednji kolesni par.

Večjih težav Mondeo načeloma nima, kar pa ne pomeni, da je nanje imun. Veliko lastnikov poroča o manjših elektronskih  težavah, v svoji življenjski dobi pa je doživel tudi že dva vpoklica, kjer je bila pri enem napaka na žarometih, ki so se lahko nenadoma in brez opozorila ugasnili in tako ogrožali skoraj 10 tisoč lastnikov. Pozorni bodite tudi na težave s polosovinami, ki se kažejo v tresljajih skozi volanski obroč, kar bi v večini primerov morali odpraviti že v garancijski dobi, še največji problem pa je famozni powershift avtomatski menjalnik, ki velja za enega izmed najslabših na trgu. 

Zanesljivi motorji

Motorji so dokaj zanesljivi, mnogi pa odsvetujejo 1.0 litrski ecoboost bencinski agregat, ki je v začetku svojega življenja sicer odličen, kasneje pa se zelo rade pojavijo težave. Kot najboljši kompromis varčnosti in dostojne zmogljivosti priporočamo 1.5 litrski dizelski agregat s 120 konjskimi močmi tisti, ki želite več pa posezite po močnejšem 2.0 litrskem dizelskem agregatu, v obeh primerih seveda v kombinaciji s šest stopenjskim ročnim menjalnikom. 

3 (1)

Motorji so dokaj zanesljivi, mnogi pa odsvetujejo 1.0 litrski ecoboost bencinski agregat, ki je v začetku svojega življenja sicer odličen, kasneje pa se zelo rade pojavijo težave.

Kakorkoli že pri Ford Mondeu dobite res veliko avtomobila za vaš denar, saj je glede na ponujeno res cenovno zelo ugoden in tako predstavlja povsem dostojno alternativo kakšnemu VW Passatu. No ja s t.i. Aston Martin masko tudi izgleda bolje mar ne?

Zanimivost: Ste vedeli, da ima Mondeo bogato dirkaško zgodovino saj je v preteklih desetletjih že večkrat slavil skupno zmago v seriji British Touring Car Championship?

Preberite tudi:

NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Volkswagen Passat

NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Škoda Superb

KAKO SE PO NOVEM PRI UVOZU AVTOMOBILA RAČUA DAVEK NA MOTORNA VOZILA?

PONUDBA RABLJENIH VOZIL

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

 

About the Author