NAJBOLJ PRILJUBLJENI RABLJENI AVTOMOBILI: Mercedes razred C

NAJBOLJ PRILJUBLJENI RABLJENI AVTOMOBILI: Mercedes razred C

Da bi vam karseda približali nakup rabljenega avtomobila, smo se odločili narediti serijo člankov, z opisi, prednostmi, slabostmi in našimi priporočili najbolj iskanih avtomobilov, oziroma avtomobilov, s katerimi se pri uvozu po naročilu največ srečujemo. Eden izmed takšnih je ravno Mercedes razred C.

Razred C je še zadnji izmed ‘svete’ nemške trojice poslovnih limuzin srednjega razreda, ki v ospredje potiska predvsem luksuz in udobje. Po zasnovi je sicer bolj podoben BMW seriji 3 kot Audiju A4, saj je tudi Mercedes v osnovi opremljen s pogonom na zadnji kolesni par pa vendar se v filozofiji nekako bolj približa Audiju. S kvalitetno notranjostjo, pregovorno zanesljivostjo in izjemno udobnim vzmetenjem tako bolj stavi na luksuzno doživetje in ultimativno udobje kot pa na užitke v vožnji.

Mercedes razred C

Mercedes razred C je sicer na trgu že od leta 1993, v tem času pa so se zamenjale že štiri generacije. Pri našem delu uvoza vozil po naročilu se največ srečujemo ravno z zadnjo četrto generacijo W205, ki je na ceste zapeljala že leta 2014. Morda je tako priljubljena ravno zato, ker razred C sedaj izgleda kot pomanjšani Mercedes razreda S, svoje doda pa tudi notranjost z izrazitim luksuznim pridihom.

sdr

Mercedes C

Morda je tako priljubljena ravno zato, ker razred C sedaj izgleda kot pomanjšani Mercedes razreda S, svoje doda pa tudi notranjost z izrazitim luksuznim pridihom.

V zanesljivosti vozila Mercedes Benz navadno kotirajo zelo visoko in zadnja generacija razreda C ni nič drugačna. Do sedaj je proizvajalec zabeležil tri vpoklice, vsi pa se nanašajo na prve primerke nove generacije razreda C, saj so takrat še odpravljali t.i. poporodne težave. Zato avtomobile letnika 2014 odsvetujemo, v kolikor se vseeno odločite zanj pa se splača preveriti ali je bilo vozilo del vpoklica zaradi puščanja olja januarja 2015, ter ali je bil kot del vpoklica zamenjan volanski zglob. Glede na renome znamke je morda nekoliko neprimerna tudi škripajoča plastika na armaturni plošči, ki pa verjetno ne bo motila ravno vsakogar. Tudi v kolikor se že pojavi kakšna napaka je le ta ponavadi zgolj programske ali elektronske narave, saj so tehnično pogonski sklopi zelo dobri in zanesljivi.

sdr

Mercedes C

Priporočamo različici C220 CDI in C250 CDI z vgrajenim mercedesovim 2.2 litrskim dizelskim štirivaljnikom, ki med večjimi obremenitvami sicer ne spada med najbolj tihe in uglajene štirivaljnike, pa vendar se ob potovalni hitrosti umiri in svojo robatost odtehta z zanesljivostjo. Absolutno bi se izogibali najmanjšega 1.6 litrskega dizelskega agregata, ki dejansko izhaja iz francoskega Renaulta kot del sodelovanja med znamkami, obenem pa odsvetujemo tudi šibkejše bencinske agregate saj znajo le ti biti izjemno požrešni.

Priporočamo različici C220 CDI in C250 CDI z vgrajenim mercedesovim 2.2 litrskim dizelskim štirivaljnikom.

Mercedes Benz razreda C priporočamo tistim, ki v avtomobilu preživite veliko časa in si želite, da je izkušnja predvsem tiha, udobna in sproščujoča. No ja pa tudi lastiti si ‘baby’ razred S ni tako slabo mar ne?

sdr

Mercedes C

Zanimivost: Z ekstenzivno uporabo aluminija in jekla visoke trdnosti, so inženirji z novo platformo v četrti generaciji uspeli težo vozila v primerjavi s prejšnjo, znižati za kar 100 kilogramov. 

PREBERITE ŠE:

NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Volvo XC60

NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: BMW 3

NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Audi A4

ODDAJTE POVPRAŠEVANJE

PONUDBA RABLJENIH VOZIL

 

About the Author