NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Audi A4

NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Audi A4

Najpopularnejši rabljeni avtomobili: Audi A4

Da bi vam karseda približali nakup rabljenega avtomobila, smo se odločili narediti serijo člankov, z opisi, prednostmi, slabostmi in našimi priporočili najbolj iskanih avtomobilov, oziroma avtomobilov, s katerimi se pri uvozu po naročilu največ srečujemo. Eden izmed takšnih je ravno Audi A4.

Poleg BMW serije 3 in Mercedes Benz-a razreda C, Audi A4 predstavlja tretjega predstavnika najpopularnejše trojice nemških limuzin srednjega razreda in je hkrati tudi edini izmed teh treh, ki v osnovi ponuja pogon na prednji kolesni par. Zaradi tega naj bi ponujal več prostora v kabini in ‘varnejše’ naravnane vozne lastnosti v očeh ljudi, ki zadnjega pogona niso navajeni in se ga zaradi tega bojijo. Čeprav Audi nekako ne slovi ravno po svoji vozni dinamiki kot BMW ali udobni luksuzni vožnji kot Mercedes, pa so njihovi avtomobili znani po najkvalitetnejše izdelanih notranjostih in model A4 ni pri tem nobena izjema.

Trenutno je na trgu že peta generacija modela A4, mi pa se pri uvozu avtomobilov po naročilu največ srečujemo ravno z zadnjima dvema. V zadnjem času je v porastu zanimanje za zadnjo, peto generacijo in kako tudi ne, saj je ravno s to generacijo Audi naredil največji korak naprej v zgodovini te linije. Vozne lastnosti se končno lahko kosajo s tekmeci, notranjost pa je kvalitetna in moderna.

rhdr

Notranjost vozila AUDI A4

Vozne lastnosti se končno lahko kosajo s tekmeci, notranjost pa je kvalitetna in moderna.

V primeru četrte generacije je bilo še posebej na začetku zaznati kar nekaj znanih problemov. Začetne serije bencinskih 1.8 in 2.0 TSI in TFSI motorjev se srečujejo z visoko porabo olja, ki je največkrat posledica obrabe valjev in batnih obročkov, s prenovo leta 2012 pa so te težave načeloma odpravili. Vozila opremljena z dizelskimi 2.0 TDI motorji in ročnimi menjalniki se srečujejo z odpovedmi dvomasnih vztrajnikov in intenzivno obrabo lamel sklopk, ravno tako pa pri dizelskih motorjih 2.0 TDI s 105 kW poročajo o pogostejših okvarah turbopolnilnika. Tako pri bencinskih TFSI kot dizelskih TDI izvedenkah prihaja do poškodb in zaskočitve loput v sesalnem kolektorju. Težava je največkrat posledica nabiranja saj v sesalnem kolektorju. Potem je tukaj še Multitronic menjalnik, ki se srečuje s pogostimi okvarami tako s strani krmilne elektronike kot same mehanike zato odsvetujemo nakup vozila s tovrstnim menjalnikom. Pri novejši peti generaciji zaenkrat še ni znanih večjih problemov, saj so motorji nekoliko bolj dodelani, avtomobili pa še niso toliko časa na trgu, da bi se pokazale večje okvare. V obeh primerih gre v večini primerov (predvsem dizelski 2.0 TDI motorji) za preverjeno Volkswagnovo tehnologijo, kar pomeni, da je vzdrževanje in zanesljivost na podobni ravni kot pri kakšnem VW Passatu.

cof

AUDI A4

Pri novejši peti generaciji zaenkrat še ni znanih večjih problemov, saj so motorji nekoliko bolj dodelani, avtomobili pa še niso toliko časa na trgu, da bi se pokazale večje okvare.

Pri četrti generaciji zagotovo priporočamo prenovljen model z vgrajenim 2.0 litrskim dizelskim agregatom, ki ponuja 177 konjskih moči, kar je za večino ljudi povsem dovolj, obenem pa le izberite sistem quattro saj v tem primeru nakup Audija dobi tisti pravi smisel. Iz zgoraj navedenih razlogov se izogibajte Multitronic avtomatskega menjalnika, odsvetujemo pa tudi 1.8 TFSI motor. Pri peti generaciji posezite po 190 ‘konjskem’ 2.0 litrskem dizelskem motorju, ki vas gotovo ne bo razočaral, saj vas bo razvajal z zajetno zalogo moči in relativno varčnostjo ter uglajenostjo.

rhdr

AUDI A4

Pri četrti generaciji zagotovo priporočamo prenovljen model z vgrajenim 2.0 litrskim dizelskim agregatom

Zanimivost: Ste vedeli, da je Audi A4 linija zgolj nadaljevanje uspešnega Audi 80?

Več člankov na to temo Najbolj priljubljeni rabljeni avtomobili:

NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: Volvo XC60

NAJPOPULARNEJŠI RABLJENI AVTOMOBILI: BMW 3

RABLJENI BMX i3 IN ELEKTRIČNI SKIRO E-TWOW BOOSTER V IDEALNI PAR

ENKRATNO PLAČILO ALI FINANCIRANJE

ODDAJTE POVPRAŠEVANJE

PONUDBA RABLJENIH VOZIL

 

 

 

About the Author