ENKRATNO PLAČILO ALI FINANCIRANJE

ENKRATNO PLAČILO ALI FINANCIRANJE

Enkratno plačilo ali financiranje pri uvozu vozila, ter kakšne vrste financiranja so sploh na voljo?

Pri uvozu avtomobila po naročilu smo postavljeni pred dilemo ali avtomobil plačati enkratno in v celoti, ali ga vzeti na financiranje. Pri prvi izbiri je seveda vse jasno in nimamo kaj dodati. V kolikor imate na voljo dovolj sredstev za celotno plačilo avtomobila, to izbiro tudi najbolj priporočamo saj je najhitrejša in hkrati tudi najcenejša. Stvar pa postane nekoliko bolj zanimiva v kolikor bi avtomobil vzeli na financiranje.

Nakup vozila z LIZINGOM

Najprej nam seveda na pamet pade lizing, kjer vam sredstva za nakup avtomobila ob določenem pologu prispeva lizing hiša, vi pa avtomobil z določenimi obrestmi nato mesečno odplačujete. Pri lizing hišah s katerimi sodelujemo je osnovni pogoj zaposlitev za nedoločen čas, najvišji mesečni obrok pa je pogojen z višino mesečne plače. Izgleda zelo enostavno, vendar je ob podrobnejšem pregledu stvar nekoliko bolj zapletena. Pri nakupu vozila na lizing je namreč že sam strošek uvoza nekoliko večji, saj je zaradi ‘posredništva’ višja provizija za opravljeno storitev, obenem pa je potrebno plačati tudi 3% razliko v davku na dodano vrednost med nemškim (19%) in slovenskim (22%). To lahko pri dražjih avtomobilih znaša tudi nekaj 1000€, pa še avtomobil za časa trajanja lizinga sploh ni uradno vaš.Capture

 

Nakup vozila s KREDITOM

Obstaja alternativa? Seveda! V kolikor imate to možnost je druga, boljša in hkrati cenejša opcija kredit na vaši najljubši banki. Trenutno banke namreč ponujajo tako ‘smešne’ obresti, da so lahko tudi do dvakrat manjše od tistih, ki jih ponujajo lizing hiše. Obenem imate ob odobritvi kredita vi denar dejansko na vašem bančnem računu in avtomobil enkratno plačate direktno v Nemčijo (ali katero drugo državo iz katere bi radi uvozili avtomobil po naročilu). Prednost tega je ta, da nimate nobenih dodatnih stroškov z višjo provizijo ali plačevanjem razlike v davkih na dodano vrednost in je zato strošek uvoza dejansko enak, kot če avtomobil plačate s svojim denarjem. Avtomobil boste preplačali le toliko, kolikor vam bodo na banki ponudili obrestno mero obenem pa bo avtomobil tudi takoj vaš. V kolikor imate to možnost jo izkoristite!

 

Tako, upamo, da smo vam vsaj nekoliko poenostavili nakup vašega naslednjega vozila, v kolikor pa se vam pojavi še kakšno vprašanje, smo vam vedno na voljo. 

Obrazec povpraševanja.

Ponudba vozil.

Kontakt.